Hot Club De Norvège

Fra Grieg til Zappa - Moldejazz feirer Hot Club De Norvège 40 år!

Billett med matservering
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 700,- inkl.gebyr
Billett til kun konsert
Kikkans Hall (Rådhusplassen) 400,- inkl.gebyr

Fra det lyriske til det forrykende – sigøynerjazz med tradisjoner i Kikkans Hall på fredagskvelden under Moldejazz!

Sommeren 1979 satt noen ukjente unggutter på gata og spilte stringswing under Moldejazz. De vakte berettiget oppsikt blant jazzfolk, noe som førte til at guttene litt seinere ble koblet med den rutinerte fiolinisten Ivar Brodahl, og etablerte bandet Hot Club de Norvège. Gruppa feirer førtiårsjubileum i 2019, og hva er da mer naturlig enn at den er tilbake på Moldejazz for å markere dette. Fortsatt er to av gründerne med i bandet, gitarist Jon Larsen og bassist Svein Aarbostad.

Hot Club de Norvège er et av Norges hotteste liveband, kjent for smittende spilleglede og berømt for virtuos stringswing med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt. Det har samarbeidet med praktisk talt alle store navn innen sjangeren, og også med profilerte folk fra andre sjangere, som Nigel Kennedy, Vertavokvartetten med flere. Som om det ikke er nok, ble bandet og musikken kjent i de tusen hjem gjennom Lillebjørn Nilsens megahit «Tanta til Beate». Bandet har mye av æren for at stringswing-musikken fikk en renessanse i Norge fra syttitallet og utover. Det er en jazzform som kombinerer det raffinerte med det folkelige, og stadig nye generasjoner oppdager at det er musikk med mange valører.
Generasjonsspennet illustreres også av nytt repertoar bandet presenterer i Molde. Det har fått navnet «Fra Grieg til Zappa», og bekrefter at bandet stadig er på leit etter nye vinklinger til stringswingtradisjonen.

Finn Hauge - violin og munnspill, Jon Larsen - gitar, Gildas Le Pape - gitar, Svein Aarbostad - kontrabassDet er to typer billetter til denne konserten - med mat (kreolsk gryte 18:30) og kun konsert (20:00)