Henry Threadgill - Zooid

Pulitzer-prisvinnerens eneste konsert i Europa i 2019!

Teatret Vårt (PLASSEN) 470,- inkl.gebyr

Hos jazzkjennere har saksofonist, fløytist og komponist, Henry Threadgill, en meget høy stjerne. Han kan beskrives både som en nøkkelperson og en sann original innen moderne musikk.

The New York Times har beskrevet ham som “kanskje den viktigste jazzkomponisten i sin generasjon”. I 2016 fikk han, som den tredje jazzartisten noensinne, den høythengende Pulitzer-prisen for albumet In for a Penny, In for a Pound med bandet han tar med seg til Molde; Zooid.

Henry Threadgill kommer fra Chicago og studerte ved American Conservatory of Music. Han var svært aktiv i det viktige avantgardistiske miljøet i byen tidlig på sekstitallet der han ble tidlig medlem i AACM – Association for the Advancement of Creative Musicians og samarbeidet bl.a. med Muhal Richard Abrams. Senere gjorde han innspillinger med Anthony Braxton, Bill Haswell, Roscoe Mitchell, Sly & Robbie og mange flere.

I 1979 debuterte han med eget band og senere har han frontet en serie med egne grupper der eksperimentering med uvanlig instrumentering og musikk fra andre sjangere og verdenshjørnet har blitt destillert til noe overraskende, særegent og nytt. Han har også komponert musikk for orkester, kammermusikk-ensembler og teater.

Bandet Zooid ble startet på begynnelsen av 2000-tallet og har vært et av hans mest fremgangsrike og kritikerroste. Henry Threadgill turnerer lite og gjør kun utvalgte konserter, så vi er svært stolte av å kunne presentere den eneste konserten i Europa i 2019 med en av de mest spennende nålevende jazzkomponistene og hans kreative oppkomme av et band.