Håkon Kornstad Trio

- En musikalsk verdenssensasjon (Dagens Næringsliv)

Molde Domkirke 380,- inkl.gebyr

Håkon Kornstad har lagt verden for sine føtter med sin helt unike kombinasjon av viril jazz på tenorsax og inderlig operatenor. Nå tar han trioen sin med seg til Moldejazz.

I februar 2012 debuterte Håkon Kornstad som tenorsanger i Mozart-operaen «La finta giardiniera». En drøy måned tidligere var han nominert til Spellemann for årets jazzplate. Kornstad har utviklet en stilart han trolig er helt alene om i verden, der jazzsaxofonisten med unik tone og kontroll møter en varm, vakker og frilynt lyrisk tenor som veksler mellom italiensk bravur og nordisk tilbakeholdenhet. Avantgarde-spellemann Frode Haltli og bunnsolide Mats Eilertsen er også mestere på sine instrumenter. De utgjør en integrert del av et unikt ensemble, der opera-arier og vakre ballader avløses av improviserte strekk. Dette blir en konsert som passer så vel for klassisk- og operaelskeren som jazzfolket, eller for dem som ikke trodde de likte noen av delene. Opplev saligheten i Molde Domkirke og gå lykkelig plystrende ut i sommerdagen etterpå.

Selv om Kornstad har vært i Molde både før og etter sang/sax-gjennombruddet med albumet «Tenor Battle», måtte han bare hentes tilbake etter etablering av ny trio og fjorårets album «Im Treibhaus» med strålende anmeldelser i internasjonal presse.

Håkon Kornstad - sang/tenorsax, Frode Haltli - akkordeon, Mats Eilertsen - kontrabass

Følg artisten på sosiale medier: kornstad.com