Håkon Kornstad Trio

- En musikalsk verdenssensasjon (Dagens Næringsliv)

Rådsalen

Håkon Kornstad har lagt verden for sine føtter med sin helt unike kombinasjon av viril jazz på tenorsax og inderlig operatenor. Nå tar han trioen sin med seg til Moldejazz og Rådsalen.

Den i festivalsammenheng nye arenaen er selvsagt et alt for lite lokale i forhold til interessen for denne gruppa. Årsaken til at det ble slik, er et ønske om å gi bandet og de som får plass i rommet en helt spesiell opplevelse, ved at musikken framføres i en svært intim arena med nærhet og spesielle akustiske forhold. Det blir litt som da Moldejazz hadde Tommy Flanagan trio i den vesle HotHat-kjelleren, der et begrenset publikum fikk oppleve en tett seanse med av jazzens legendariske pianister.

I februar 2012 debuterte Håkon Kornstad som tenorsanger i Mozart-operaen «La finta giardiniera». En drøy måned tidligere var han nominert til Spellemann for årets jazzplate. Kornstad har utviklet en stilart han trolig er helt alene om i verden, der jazzsaxofonisten med unik tone og kontroll møter en varm, vakker og frilynt lyrisk tenor som veksler mellom italiensk bravur og nordisk tilbakeholdenhet. Avantgarde-spellemann Frode Haltli og bunnsolide Mats Eilertsen er også mestere på sine instrumenter. De utgjør en integrert del av et unikt ensemble, der opera-arier og vakre ballader avløses av improviserte strekk. Dette blir en konsert som passer så vel for klassisk- og operaelskeren som jazzfolket, eller for dem som ikke trodde de likte noen av delene. Opplev saligheten i Rådsalen – der blir det trangt om den – og gå lykkelig plystrende på kjente melodier ut i sommerdagen etterpå.

Selv om Kornstad har vært i Molde både før og etter sang/sax-gjennombruddet med albumet «Tenor Battle», måtte han bare hentes tilbake etter etablering av ny trio og fjorårets album «Im Treibhaus» med strålende anmeldelser i internasjonal presse.

Håkon Kornstad - sang/tenorsax, Frode Haltli - akkordeon, Mats Eilertsen - kontrabass

Følg artisten på sosiale medier kornstad.com