Goldings / Bernstein / Stewart

Orgeltrio i verdensklasse!

Storyville (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

På midten av 1990-tallet utropte The New York Times Larry Goldings, Peter Bernstein og Bill Stewart til å være den beste orgeltrioen i det tiåret – og siden den gang har de vært en av de trioene som har virkelig har utviklet sjangeren med sitt stødige bidrag.

Deres siste plateinnspilling «Toy Tunes» viser en trio som fortsatt utforsker det stillferdige men samtidig intrikate og dype samspillet seg i mellom tiår etter tiår. Og her snakker vi om musikere som hver på sin kant er i den absolutte verdenseliten.

Organist Larry Goldings har de siste årene vært en attraktiv sidemann på den amerikanske scenen, og har spilt med alt fra James Taylor til John Scofield. Trommeslager Bill Stewart er på sin side nærmest som en trommelegende å regne, kanskje mest kjent som trommeslager for Chris Potter så vel som Maceo Parker. Gitarist Peter Bernstein ble i sin tid beskrevet av sin lærer Jim Hall som en av de mest imponerende gitarister han noen gang hadde hørt.

Heldigvis for oss er det kanskje nettopp i denne trioen disse musikerne er på sitt aller beste. Denne ettermiddagen i Storyville får vi høre et hardtsvingende sett med orgeljazz fra kanskje en av verdens beste orgeltrioer.