Fred Hersch Trio

– Den "hemmelige" pianogiganten

Storyville (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

«Den mest innovative jazzpianisten de siste ti åra», skrev Vanity Fair om Fred Hersch.

Etter mange forsøk har det endelig lykkes Moldejazz å få tak i Fred Hersch. En av vår tids store pianister som omsider begynner å få den oppmerksomheten han fortjener, sist ved at han både i 2016 og 2018 ble valgt til «Jazz Pianist of the Year» av Jazz Journalists Association.

Tross ei røys Grammynominasjoner, dusinvis av album i solo, duo og trioformat samt prestisjetunge priser er Fred Hersch fortsatt ganske ukjent i Norge. Også i USA tok det tid før han fikk et navn, og sjølbiografien hans heter da ganske treffende «Good things happen slowly» (Random House). Boka forteller om hans liv som musiker, om hans kamp som ung «annerledes» jøde i fødebyen Cincinnati og som åpent homofil HIV-positiv jazzmusiker. Den ble hedret som «One of five best Memoirs of 2017» av Washington Post og New York Times.

Men etter hvert har det altså begynt å skje ting. Et duoalbum med gitarist Julian Lage fikk noe så sjeldent som en femmer (høyeste rating) i Down Beat. Hans faste trio med bassist John Hébert og trommeslager Eric McPherson ble #2 Jazz Group 2018 i Down Beat Critics Poll. Nå kommer altså Fred Hersch og trioen hans til Moldejazz.

Hva får vi høre? Musikk fra det intense og virtuose til det stillferdig lyriske, framført av et band som har holdt sammen i ti år og utviklet et intuitivt, nærmest telepatisk samspill.

Fred Hersch, piano/ John Hérbert, bass/ Eric Mc Pherson, trommer

Følg artisten på sosiale medier: fredhersch.com