Flakkande Røynd

"Flakkande røynd" er et pågående kunstnerisk arbeid der Rannei Grenne og Solveig Styve Holte har utforsket den amerikanske koreografen Merce Cunningham sine teknikker og koreografiske prinsipper.

Sirkel 4 Atelierfellesskap (Sandvegen 4) Gratis

Forestilling kl. 13:00 & 16:00

Møre og Romsdal kunstsenter feirer 40 år i 2018, og for å levendegjøre senterets historie og skape en ny type blikk på kunsthistorien vil jubileumsfeiringen også inkludere danseperformancen «Flakkande røynd» i et av senterets tidligere gallerilokaler i Sandvegen 4, i samarbeid med Moldejazz og Sirkel 4 Atelierfellesskap.

To kvinner gyver løs på en gammel død krok. De forandres, utmattes og tripletter seg inn i kunsthistoriens horisont.
Ved et lett Googlesøk kan de følge, lære og kritisk nærme seg en dans som ble skapt lenge før noen av dem ble født. De skaper glimtvise felleskap med hverandre og med historien. Hvordan få fortidige bevegelser og kunstneriske prinsipper til å skjelve, svette og utmattes? Sammen skaper de et organ som ikke strever etter perfeksjon, men der alt får være synlig og hvor detaljer, sømmer og sprekker er åpne og den menneskelige kroppslighet får være tilstede.

Med et felles utgangspunkt i samarbeidet og kunstnerskapene til Merce Cunningham, Robert Rauschenberg og John Cage har Grenne og Holte og musikerne Anja Lauvdal og Heida Mobeck og kostymer av HAiKw/, transformert materialer og arbeidsstrategier fra noen av århundrets mest innflytelsesrike kunstnere til sine egne kropper i sin egen samtids estetiske regimer.

Dans og koreografi: Rannei Grenne og Solveig Styve Holte
Musikk: Heida Mobeck og Anja Lauvdal
Kostyme: Ida Falck Øien og Harald Lunde Helgesen i HAiKw/
Co-produksjon: DansiT, Weld, Black Box teater
Støttet av: DansiT, FFUK, Trondheim kommune