Festivalakademiet spesial: "Verden til Molde og Molde til verden-men hvordan?" (miljø & turisme)

«Verden til Molde og Molde til verden - men hvordan?» - Audun Vinger i samtale med gjester om turisme og miljø.

Teatret Vårt (PLASSEN) Gratis

Vi tilbyr gratis arrangement i form av festivalakademi, workshops og en mesterklasse! Fine samtaler, lærerikt og en unik mulighet for å komme litt "tettere på" artistene.

Moldejazz er historien om den lille byen i lille Norge som fikk den store verden til seg. I denne samtalen skal vi få høre historier om festivalens barndom, om hvordan musikere ble fraktet hit fra det store utland, og dermed fort ble "medskyldig" i å styrke merkevaren Norge som jazzland. Vi trekker linjene tilbake til Molde som turist-destinasjon før dette. Turisme er viktig for Molde. Hvordan foregår den i dag?

Samtidig er det en nyorientering om turismens og reisingens negative påvirkning på verden. Det snakkes om at vi må reise mindre og reise annerledes. Hvordan kan musikken spres, og verden komme til Molde, og Norge komme til verden, med den nye kunnskapen vi har om miljø-ødeleggelser og den enkeltes ansvar om å hjelpe til? Hvordan stiller festivalen og turistnæringen seg til å kutte ned på flyreiser? Er det andre miljøtiltak? Hva sier musikerne?

Teatret Vårt, torsdag 18 juli kl. 13

Sigurd Hole (musiker)

Torunn Dyrkorn (reiselivssjef Molde)

Petter Petterson (festivalveteran)

Gry Bråtømyr (leder Norsk Jazzforum)

Samtalen ledes av Audun Vinger (Jazznytt)

Samtalen avsluttes med et musikk-innslag, en tromme-duo, med Artist In Residence Gard Nilssen og Dave King.