Espen Berg Trio

Kritikerrost pianotrio av ypperste klasse!

Storyville (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

I 2017 satte Espen Berg Teatret Vårt-salen i kok sammen med Trondheim Jazzorkester da han urfremførte sitt Sparebank 1 JazZtipendiat-verk “Maetrix”. Et fengende og rytmisk halsbrekkende verk som i følge ryktene ikke bare begeistret publikum og anmeldere, men også legenden Pat Metheny som fikk med seg deler av konserten.

Når Espen Berg neste sommer vender tilbake til festivalen er det med en sin egen trio, som har opplevd et aldri så lite gjennombrudd i senere år, først i Japan og senere i Europa. I 2016 ble de trukket frem som "den største og viktigste nye oppdagelsen" av viktige Jazz Japan. Espen Berg Trio består foruten pianist og komponist Berg av bassist Bárður Reinert Poulsen fra Færøyene, og den talentfulle trommeslageren Simon Olderskog Albertsen. Espen Bergs melodiske og samtidig svært rytmisk komplekse musikk danner grunnlaget for trioens dynamisk, spontane og temperamentsfulle samspill.
Trioen slapp tidligere i år sitt tredje album “Free To Play” til ekstatiske anmeldelser i Downbeat, BBC Magazine og en rekke andre betydningsfulle publikasjoner. Britiske Jazz Journal skrev i sin anmeldelse “Espen Berg Trio er raskt i ferd med å bli en ny klar stemme i det folksomme feltet av post E.S.T-trioer, og mens deres to foregående album har mye anbefalelsesverdig ved seg, har de med “Free To Play” virkelig truffet en kreativ åre."

Dette er rett og slett en svært medrivende trio, der samspillet virkelig får skinne!

Følg artisten på sosiale medier: espenberg.no