Morgengry: Erlend Apneseth Trio + Frode Haltli

Årets morgengrykonsert blir både spennende og stemningsfull.

Taket (Plassen) 50,- inkl.gebyr

Zorn Selected - Konsert for alle morgenfugler! Konserten blir streamet live gratis, på denne siden, samt på vår og Istad Krafts Facebookside

Erlend Apneseth trio har siden debutplaten “Det andre rommet” (2016) okkupert førersetet i den velsmurte traktoren som pløyer stadig ny mark i det folkemusikalske jordsmonnet. I en generasjon der tradisjonsmusikken stadig spleises med flere uttrykk og oppleves å ha fått en ny aktualitet, er trioen med hardingelespiller Apneseth i front en ener og en ledestjerne.
Tradisjonsmusikkens røtter og dype historielinjer møter nåtid og fremtid i trioens dynamiske musikk. De lager organiske og billedskapende kollasjer av arkivopptak, tradisjonsmateriale, vare stemningsbilder, sprakende elektronikk og vill, uhemmet energi som evner å sette den mest hardføre felebue på prøve. Trioen har gitt ut tre plater på den norske etiketten HUBRO, og har så langt blitt nominert til to Spellemannpriser.
På fjorårets kritikerroste utgivelse “Salika, Molika” inviterte de med seg akkordionvirtuos Frode Haltli, som synes å kunne operere friksjonsfritt mellom alle sjangere. Resultatet er deres beste utgivelse så langt, en nyanserik, fargerikt kaleidoskop av en plate som tar deg som lytter til steder du aldri har vært før.
Nylig ble det gjort kjent at utgivelsen er nominert til Nordic Music Prize, og vi blir ikke veldig overrasket om den også står på listen når årets Spellemann-nominerte offentliggjøres.

Forbered dere på en stor opplevelse på taket av Kulturbygget Plassen!

Alle som skal på morgengrykonserten må kjøpe en billett til 50,- for at vi skal ha kontroll på både antall- og hvem som er til stede. Alle med billett vil få servert en enkel frokost av Istad.

Følg artisten på sosiale medier: erlendapneseth.com