Ellen Andrea Wang - Closeness feat. Arve Henriksen

Ellen Andrea Wang kommer til Molde med et bestillingsverk som hyller bass-legenden Charlie Haden. I et jubileumsår er det naturlig å både se seg tilbake og å se fremover. Da passer dette prosjektet som fot i hose. Bassisten med den syngende tonen, bandlederen, komponisten og aktivisten Charlie Haden har gjennom årene hatt en rekke konserter på festivalen, som står som påler i publikums konserthistorikk.

Teatret Vårt (PLASSEN) 470,- inkl.gebyr

En hyllest til Moldejazz-vennen Charlie Haden!

Bass-kollega Ellen Andrea Wang er et navn både for nåtiden og fremtiden. Vi kjenner henne fra samarbeid med tromme-ikon Manu Katché, fra sine egne prosjekter der forseggjort pop og jazz sklir trinnløst over i hverandre, og fra alles favoritt-trio Gurls, som gjorde furore på festivalen for et par år tilbake.
I sitt nye prosjekt “Closeness” som opprinnelig ble bestilt av og urfremført på Nasjonal Jazzsene i Oslo, har hun satt sammen et band som virkelig smaker av fugl. Det britiske supertalentet Rob Luft (gitar) har i senere år vekket stor oppsikt. Den svenske trommeslageren Jon Fält er kanskje mest kjent fra Bobo Stenson Trio. Han er en musiker med en ustoppelig kreativitet, og som sjelden velger de mest opptråkkede stiene. Akkurat det er vel også en beskrivelse som passer godt for sistemann på laget: trompetlyrikeren Arve Henriksen, som var Artist in Residence under Moldejazz i 2009.
Vi er svært fornøyde med å kunne få presentere dette spennende prosjektet for vårt publikum neste sommer.

Følg artisten på sosiale medier: ellenandreawang.com