Di Derre m. gjester / Ola Kvernbergs Steamdome

Di Derre er og har alltid vært et Moldeband. Bandets kjærlighet til byen er enorm, og det er en kjærlighet byen gjengjelder uten å nøle.

Romsdalsmuseet 690,- inkl.gebyr
17.00 Dørene åpner
18.00 Ola Kvernbergs "Steamdome"
20.00 Di Derre m. gjester

Selv i år med lav aktivitet har bandet lagt inn en (alltid utsolgt) spillejobb i hjembyen.

Under Moldejazz i 2018 går en drøm både Molde og bandet har delt i en årrekke i oppfyllelse når det er duket for en storslått utekonsert med bandet og et knippe prominente gjester på Romsdalsmuseet. Dette kommer til å bli vakkert! At konserten sammenfaller med at Di Derre feirer 25 år som band i 2018 og har nytt materiale å presentere, vil nok ikke akkurat legge noen demper på stemningen. 

Bandet, med krimkongen Jo Nesbø i spissen, har blitt beskrevet som selve lyden av klassisk norsk 90-tallspop. De har solgt plater i hundretusenvis, og turnert land og strand rundt til stormende jubel. De har en stor og rik katalog av sanger som virkelig har festet seg og blitt en del av norsk musikalsk allemannseie. Allsangfavoritten «Jenter» er tidenes mest spilte låt på P4, og låter som «Rumba med Gunn (1-2-3)», «90-meters-bakken» burde ikke være ukjente for noen, verken i Romsdalen eller i vårt langstrakte land generelt. 

Etter noen år med pause kom bandet i  2013 tilbake med et smell og slapp dobbelt samlealbum og DVD, som inneholder kjente og kjære låter, og de splitter nye «Her er sommerhiten» og «Syk». 

Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (keyboard), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar). 

Følg artisten på sosiale medier

Ola Kvernbergs Steamdome

Da Ola Kvernberg var Artist In Residence på Moldejazz i 2016 spilte han på alle festivalens scener utenom Romsdalsmuseet. Det er derfor spesielt hyggelig å invitere ham tilbake til festivalen i 2018.

Og det er ekstra stas å invitere ham tilbake til denne scenen, og det med prosjektet som Moldejazz sammen med Jazzfest var fødselshjelpere til for to år siden; Spellemann-nominerte Steamdome. Det vil garantert sette publikum i stemning før Di Derre går på scenen etterpå.

Ola Kvernbergs Steamdome, som ble til som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016, har i løpet av det siste året utviklet seg til å bli et fullverdig band. Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1.desember, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen. Steamdome gjør seg nå klar for å innta de store konsertscenene i 2018.

Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. Lokomotivet drives framover av trommisene Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem, Monica Heldal) og Hans Hulbækmo (Broen, Atomic, Moskus) sammen med bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold). Foruten Ola Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organisten Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall), lydmann Tor Breivik og lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien for at alt går på skinner.

Følg artisten på sosiale medier olakvernberg.com