Daniel Herskedal - Voyage

Mektig musikk i Domkirka

Molde Domkirke 490,- inkl.gebyr

Den praktfulle klangen og trøkket Daniel Herskedal utviklet i tubaspillet sitt fra han jazzdebuterte i tradbandet Dixi, har etablert Molde-mannen som en ledende instrumentalist internasjonalt. Med rykende fersk plate i bagasjen og med en av hans store inspirasjonskilder i reisefølget, oud-spilleren Maher Mahmoud, så er det helt naturlig at Moldejazz tar ham tilbake til konsert i domkirka der han gjorde stor suksess med "Slow Eastbound Train" i 2015.

Til Molde Domkirke kommer Daniel med sine faste musikere og i tillegg da den fabelaktige oud-spilleren Maher Mahmoud fra Syria. Det blir en av få konserter bandet gjør live med Mahmoud. Bratsjist Bergmund Waal Skaslien, perkusjonist Helge Norbakken og pianist Eyolf Dale kompletterer et rikt ensemble som er i stand til å frembringe toner og stemninger fra det inderlig vakre til det dramatisk mektige. Musikken har en umiskjennelig duft av Midtøsten, selv om inspirasjon også fra andre deler av kloden inngår i et rikt musikalsk uttrykk.

«Voyage» er navnet på Herskedals nye utgivelse på britiske Edition Records. Dette danner utgangspunkt for mye av det vi vil få høre i Domkirka. Albumet utkommer i mars, og allaboutjazz skriver i sin forhåndomtale: "Herskedal is a musician and composer of extraordinary ability who is pushing the boundaries of his instrument to the limit. ‘Voyage’ emerges as Daniel’s definitive statement so far, merging awe-inspiring beauty with a refreshingly original sound. The music is supremely melodic, tinged with rhythmical flare and vibrant colours."

Det lukter hjemmeseier lang vei i Domkirka fredagskvelden på Moldejazz.

Daniel Herskedal: tuba og basstrompet
Bergmund Waal Skaslien: bratsj
Eyolf Dale: piano
Helge Andreas Norbakken: perkusjon
Gjest: Maher Mahmoud; oud

Følg artisten på sosiale medier: danielherskedal.com