Cha Wa

Et funky fyrverkeri av et band!

Alexandraparken SpareBank1 SMN-scenen (18+) 380,- inkl.gebyr
20.00 Dørene åpner
21.00 TBA
23.00 Cha Wa

Hva passer vel bedre å presentere på SB1 SMN-scenen i Alexandraparken på åpningsdagen av jubileumsfestivalen enn et Mardi Gras-band fra New Orleans? Med sterkt brass innslag, hypnotisk groove og fargerike kostymer vil Cha Wa gjøre nettopp det Cha Wa betyr; «komme og ta deg»!

Cha Wa er på full fart opp og frem og ble Grammynominert for sitt andre album «Spyboy». Mye har skjedd siden trommeslager Joe Gelini starten bandet i 2014. Han ble fasinert av Mardi Gras-tradisjonen mens han studerte på Berklee School of Music og han ble spesielt interessert i måten den indianske befolkningen i New Orleans feiret på. Gelini lærte mye av møtet med Big Chief Monk Boudreaux som er bestefar til frontmanen i bandet J’Wan Boudreaux. Gelini sier selv om bandet: «Vi ville ta utgangspunktet i røttene fra det vi elsker ved New Orleans’ brassband- og gatekultur og og indiansk Mardi Gras-feiring, og så gjøre det på vår måte». Siden debutalbum «Funk N Feathers» kom ut i 2015 har ballen rullet stadig fortere for Cha Wa og i 2019 opptrådte de på Globalfest og flere andre store festivaler som Moldejazz sin søsterfestival Montreal Jazz Festival.
Etter Grammy-nominasjonen for «Spyboy» er det på tide å presentere bandet i Europa og Moldejazz er glad for å være en av de første festivalene som gjør det. Med den sterke tilknytningen Moldejazz har til New Orleans, så passer det svært godt å ta Cha Wa inn i jubileumsfeiringen på åpningsdagen.

Cha Wa har fått mange gode kritikker, her er hva Rolling Stone skriver om bandet:

“Cha-Wa delivered… the hypnotic, kinetic sound of New Orleans Mardi Gras Indian krewes. Cha-Wa, with bass lines played on sousaphone, plus a trumpet and two trombones, also bring the city’s brass band tradition to bear. Add sick jazz-funk guitar and two front men in full beaded holiday regalia, and the result was a portable Mardi Gras dance party.” – Rolling Stone

Følg artisten på sosiale medier: chawaband.com