Bushman's Revenge feat. Anja Lauvdal og Per "Texas" Johansson

Kraft-trio med spennende gjesteartister!

Teatret Vårt (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Kraft-trioen Bushman´s Revenge med gitarist Even Helte Hermansen og bassist Rune Nergaard trekkes frem av årets AIR, trommeslager Gard Nilssen, som et av hans viktigste prosjekter.

Bandet, som ble startet i 2003, har gitt ut ni plater så langt - de fleste hos etiketten Rune Grammofon. Et tiende album er under planlegging.
Denne trioen har på mange måter vært Gards skole. Et band som ble startet da alle tre var tidlig i tjueårene. Bandet har siden dag én hatt et sikkert grep om termostaten og fått konsertpublikum til å koke på begge sider av Atlanteren. De har blitt beskrevet som en missing-link mellom Albert Ayler og Black Sabbath og som en Marshall-forsterkerversjon av John Coltrane's Interstellar Space. Bushman´s Revenge har rett og slett bidratt til å revitalisere det stadig like rødglødende brennpunktet mellom rock og jazz.
På sitt foreløpig siste album “Jazz, fritt etter hukommelsen” overrasket bandet med å gå i en mer ettertenksom og lavmælt retning. Det er dette sporet de ønsker å fortsette å følge når de på en eksklusiv konsert under Moldejazz utvider besetningen med to musikere Gard har drømt om å spille med i lang tid. Den alltid strålende svenske saksofonisten Per “Texas” Johansson har vært en helt for Gard siden han gikk på videregående. “Albumet hans “Alle mina kompiser” som kom i 1998 var en skikkelig vekker for meg - rett og slett et album som satte kursen for hvor jeg ville musikalsk, og som for alvor vekket interessen for ny akustisk jazz.” sier Gard og fortsetter: “Jeg har heller aldri spilt med pianist Anja Lauvdal (Moskus, Broen, Finity, Skadedyr red. anm) før, og er veldig glad for endelig å få sjansen. Anja er litt yngre enn meg, og hun er slik jeg ser det en nøkkelperson i en generasjon som jeg mener har snudd alt opp ned i norsk musikkliv - med friske tanker og en utømmelig kreativitet.”

Følg artisten på sosiale medier