Bjerkestrand og Tellefsen: Breaking Beethoven

Sjangerblind Beethoven fra Arve Tellefsen til Frode Alnæs i Domkirka

Molde Domkirke

Beethoven på jazzfestival? Ja da, i 2020 er det 250 år siden Ludwig van Beethoven ble født, og Kjetil Bjerkestrand og Arve Tellefsen har brygget en velsmakende cocktail av jazzfolk og klassikere til storstilt feiring i Molde Domkirke: Frode Alnæs, Håkon Kornstad, Ellen Andrea Wang, Rune Arnesen, Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Jie Zhang i tillegg til Tellefsen og Bjerkestrand selv.

Da Tellefsen og Bjerkestrand for et par år siden presenterte Breaking Bach, skrev en anmelder at Johann Sebastian roterte i sin grav, mens han knipset med fingrene og trampet takta. Når Bjerkestrand sammen med Tellefsen nå har laget en forestilling der de presenterer Beethovens musikk i delvis ny drakt på Moldejazz’ avslutningskonsert, dreier det seg også om at lekenhet og seriøsitet går opp i en høyere enhet. Det blir spilt noen av Beethovens mest kjente (kanskje også ukjente?) verker både i original-versjoner og i improvisert og arrangert form. Det blir kanskje både til og fra Elise, og av måneskinn vil det muligens denne gangen gro noe spennende.
Det er mye glitrende materiale å ta tak i, hans 5. symfoni er vel et av verdens aller mest kjente musikkstykker. Beethoven komponerer et tema, og etter bare 4 toner kjenner hele vår sivilisasjon igjen musikken. Det er genialt!

Dette blir en ærbødig hyllest til Ludwig van Beethoven.

Arve Tellefsen - fiolin, Frida Fredrikke Waaler Wærvågen - cello, Jie Zhang- flygel, Håkon Kornstad – saksofon/vokal, Ellen Andrea Wang – kontrabass/vokal, Rune Arnesen - perkusjon, Frode Alnæs - gitar, Kjetil Bjerkestrand – tangenter

Moldejazz følger alle smittevernregler ifm arrangement, og ber alle gjester om også å ta ansvar.