Bel Canto / Whales & This Lake

Gjensyn med en musikalsk skatt fra 1990-tallet!

Tromsøtrioen Bel Canto var i nærmere ti år et stolt og avsluttet kapittel i norsk musikkhistorie, men etter at Døgnvillfestivalen hentet dem tilbake til scenen igjen i 2010 til stor suksess har bandet fått nytt liv og ny giv. Nytt materiale har kommet til og konsertene de har gjort på utvalgte store scener de senere årene, blandt annet Øyafestivalen 2017, har vært imponerende.

Alexandraparken (18+) 350,- inkl.gebyr
19.00 Dørene åpner
21.00 Whales & This Lake
23.00 Bel Canto

Bel Canto er pionerer. De dro utenlands for å få sin første platekontrakt på midten av 1980-tallet, og deres umiskjennelige blanding av elektronika, pop og verdensmusikk var nyvinnende og unik.  Før gjennombruddsalbumet «Shimmering, Warm and Bright» (1992) forlot Geir Jenssen bandet og slo seg opp som soloartist under navnet Biosphere. Utover 1990-tallet vokste de til å bli et av landets mest ettertraktede liveband, og de oppnådde også suksess utenfor landegrensene. Musikken til bandet har stått seg svært godt, og fortsatt lager ingen andre like kjølig fargesprakende, rytmisk drivende og original popmusikk som dem. 

Nå ryktes det at en ny plate er på gang, og vi gleder oss stort både til et gjensyn med et unikt band, men også til å høre hva nytt bandet har å by på. 

Følg artisten på sosiale medier

Whales & This Lake

Basstung elektropop anno 2018!

Hvalpop? Ja, sånn beskriver trioen Whales & This Lake selv musikken sin, men det er snarere noe florlett og svevende som preger de drømmende og basstunge elektropopkomposisjonene deres.

Den ambisiøse trioen med det avkjølte og velproduserte lydbildet har på kort tid fått rykte på seg for å være et av landets mest lovende band. Bandet frontes av vokalist og låtskriver Hans Olav Settem fra Surnadal. Medlemmene i trioen har svært  sammensatt bakgrunn: fra rock på dialekt, til støyjazz og EDM-produksjon på soverommet. Sammen gravde de seg ned ned blant kabler og teknologiske duppeditter, og etter et års tid kom de opp på overflaten igjen som Whales & This Lake. Deres første singel var listet på P3 i 20 uker, og gikk rett inn på Viral Hit listen til Spotify internasjonalt. 

De gjorde en sensasjonell opptreden på by:Larm og ble blant annet trukket frem som «redningsmenn på den bred indiepopens sjø» på musikknettstedet Gaffa.no

Følg artisten på sosiale medier whalesandthislake.com