Bagatelles Marathon part II

Dette blir en begivenhet i Moldejazzhistorien. Aldri før har Norge opplevd så mange av klodens ledende improviserende musikere på en konsert.

Teatret Vårt (PLASSEN) 470,- inkl.gebyr

John Zorn samler 33 av verdens ledende musikere i Molde!

Musikken er basert på komposisjoner Zorn skrev våren 2015, samlet under tittelen Bagatelles. Gjennom to konserter onsdag i festivaluka fremfører fjorten ensembler mer enn femti av komposisjonene. Ensemblene omfatter kjernemedlemmer i Zorns innerste krets, så vel som eventyrlig begavede yngre musikere fra jazz, rock og klassisk musikk.

Bagatelles Maraton utgjør et fascinerende mikrokosmos av Zorns musikalske univers. Flere timer musikk fordelt på to framføringer, spilt av noen av de mest spennende musikerne i New Yorks levende musikkmiljø, utgjør en monumental Moldejazzbegivenhet. Bare lista over deltagende musikere gjør at jazzfolk får vann i munnen: fra tangentinnovatører som Craig Taborn, John Medeski og Kris Davis til gitaressene Julian Lage, Marc Ribot og Mary Halvorson, pluss mange, mange flere. For dem som ikke har hatt tid til å følge så nøye med, blir dette en anledning til å oppdage personligheter som preger musikkbildet i flere sjangere, både i dag og i år framover.

Samtlige av disse konstellasjonene ville utgjøre en spennende konsert hver for seg. Her får man dem – i noe kortere sekvenser – på samme scene.

BAGATELLES MARATHON PART 2/Teatret Vårt onsdag 15 juli kl 20
NOVA QUARTET: John Medeski – piano, Kenny Wollesen – vibrafon, Trevor Dunn – bass, Joey Baron - trommer
GYAN RILEY - gitar / JULIAN LAGE - gitar
BRIAN MARSELLA TRIO: Brian Marsella – piano, Trevor Dunn – bass, Kenny Wollesen -trommer
IKUE MORI - electronics
KRIS DAVIS: Kris Davis – piano, Mary Halvorson – gitar, Drew Gress – bass, Kenny Wollesen - drums
PETER EVANS - solo trumpet
ASMODEUS: Marc Ribot – gitar, Trevor Dunn – bass, Kenny Grohowski - trommer

BAGATELLES MARATHON PART 1/Teatret Vårt onsdag 15 juli kl 14:00

Følg artisten på sosiale medier: