Bagatelles Marathon part I

Dette blir en begivenhet i Moldejazzhistorien. Aldri før har Norge opplevd så mange av klodens ledende improviserende musikere på en konsert.

Teatret Vårt (PLASSEN) 470,- inkl.gebyr

John Zorn samler 33 av verdens ledende musikere i Molde!

Musikken er basert på komposisjoner Zorn skrev våren 2015, samlet under tittelen Bagatelles. Gjennom to konserter onsdag i festivaluka fremfører fjorten ensembler mer enn femti av komposisjonene. Ensemblene omfatter kjernemedlemmer i Zorns innerste krets, så vel som eventyrlig begavede yngre musikere fra jazz, rock og klassisk musikk.

Bagatelles Maraton utgjør et fascinerende mikrokosmos av Zorns musikalske univers. Flere timer musikk fordelt på to framføringer, spilt av noen av de mest spennende musikerne i New Yorks levende musikkmiljø, utgjør en monumental Moldejazzbegivenhet. Bare lista over deltagende musikere gjør at jazzfolk får vann i munnen: fra tangentinnovatører som Craig Taborn, John Medeski og Kris Davis til gitaressene Julian Lage, Marc Ribot og Mary Halvorson, pluss mange, mange flere. For dem som ikke har hatt tid til å følge så nøye med, blir dette en anledning til å oppdage personligheter som preger musikkbildet i flere sjangere, både i dag og i år framover.

Samtlige av disse konstellasjonene ville utgjøre en spennende konsert hver for seg. Her får man dem – i noe kortere sekvenser – på samme scene.

BAGATELLES MARATHON PART 1/Teatret Vårt onsdag 15 juli kl 14
MASADA: John Zorn – sax, Dave Douglas – trompet, Greg Cohen – bass og Joey Baron - trommer
SYLVIE COURVOISIER - piano/MARK FELDMAN - fiolin
MARY HALVORSON QUARTET: Mary Halvorson – gitar, Miles Okazaki – gitar, Drew Gress – bass, Tomas Fujiwara – trommer.
CRAIG TABORN: solo piano
TRIGGER: Will Green - gitar, Simon Hanes – bass, Aaron Edgecomb - trommer
ERIC FRIEDLANDER - cello/MIKE NICOLAS - cello
JOHN MEDESKI TRIO: John Medeski – orgel, Dave Fiuczynski – gitar, Calvin Wèston - trommer

BAGATELLES MARATHON PART 2/Teatret Vårt onsdag 15 juli kl 20:00

Følg artisten på sosiale medier: