Ane Brun | Valkyrien Allstars | Steinar Raknes STILLHOUSE Band

Kommer hjem med ny musikk!

Romsdalsmuseet 795,- inkl.gebyr
18:00 Steinar Raknes STILLHOUSE
19:30 Valkyrien Allstars
21:00 Ane Brun

Moldenser og verdensnavn Ane Brun er en uovertruffen liveartist.

Hennes to eksklusive duokonserter under Moldejazz 2020, står som store konserthøydepunkt i et år der musikkopplevelsene har vært få, men usedvanlig sterke. Under jubileumsfestivalen 2021 vender hun tilbake med fullt band, og bagasjen full av både ny musikk og høydepunkter fra 17 år med plateutgivelser.
Fem år tok det før ventetiden endelig var over. Høsten 2020 fulgte Ane Brun opp kritikerroste «When I’m Free», og slapp ikke bare ett, men to nye studioalbum. To album som ble spilt inn samtidig, og som viser at Brun en artist som erobrer stadig nye kunstneriske høyder.
Tidlig på høsten kom albumet «After The Great Storm» som fikk formidabel mottakelse: «Ved første gjennomlytting kan musikken slå en som nesten for perfekt…Ti sanger som fort blir en del av livet ditt», skrev VG. I November kom «How Beauty Holds The Hand Of Sorrow», et album som oppleves som svært personlig og som igjen treffer lytteren rett i hjertet.

At Ane har stor forkjærlighet for hjembyen Molde og ikke minst for Moldejazz er det ingen tvil om. Hun har opptrådt på Romsdalsmuseet under festivalen i 2005, 2008, 2012, 2016 og senest i 2019 da hun gjestet Madrugada-konserten og gjorde en nydelig versjon av «Lift Me» sammen med Sivert Høyem.
Ane Brun gjør kun et utvalgt knippe konserter i Norge i løpet av 2021, og vi er glade for å kunne presentere henne på Romsdalsmuseet under jubileumsfestivalen.

Følg artisten på sosiale medier: anebrun.com

Steinar Raknes STILLHOUSE Band

Publikumsfavoritt entrer storscenen!

Noen konserter og noen artister har et særegent grep om sitt publikum, og får taket til å løfte seg, uansett original takhøyde. Steinar Raknes fra Midsund er en slik artist.

Fra å spille kontrabass med historiske jazznavn som Chick Corea, Michael Brecker og Bobby McFerrin, har han i senere år tatt et skritt utenfor jazzen og dukket hodestups ned i roots, blues, rock og americana. Både som vokalist og bassist har han en rå og tydelig nerve.

Raknes har også en slående evne til å skrive låter som fester seg umiddelbart og som føles kjente og kjære allerede fra første lytt, men gjør også gåsehudfremkallende coverversjoner av låtene til helter som Bob Dylan, Depeche Mode og Bruce Springsteen. Et soleklart høydepunkt under Moldejazz i annerledesåret 2020 var urfremføringen av bestillingsverket «On the Road», med Raknes og hans Stillhouse band.

Raknes har i det hele tatt ikke ligget på latsiden i årets om ligger bak oss. Nylig kom albumversjonen av musikken, som han i isolasjon, har spilt inn hjemme i sin egen leilighet. Vi gleder oss til et gjensyn med publikumsfavoritten Steinar Raknes og hans Stillhouse-band og syns det er stor stas å kunne presentere ham på utescenen på Romsdalsmuseet!

Med Unni Wilhelmsen på laget er bandet ytterligere styrket. Hun har mange fans i Molde, både fra sin tid som soloartist og ikke minst etter at hun ble med i Di Derre.

Følg artisten på sosiale medier: steinarraknes.com

Valkyrien Allstars

I veikrysset mellom folkemusikken og rocken!

Valkyrien Allstars har med sitt nyeste album «slutte og byne» virkelig truffet blink, og kritikkene har med god grunn vært av det overstrømmende slaget.

Rett før korona traff oss rakk frontfigur Tuva å bli en enda mer folkekjær gjennom sin bunnsolide innsats i «Hver Gang Vi Møtes» på TV2.

Bandet brakdebuterte med et selvtitulert album i 2007 og solgte raskt til gull. Siden den gang har det gått slag i slag med albumutgivelser og konsertopptredener, blant annet to kvelder i Alexandraparken i 2013. Valkyrien Allstars er et av landets aller beste liveband, uansett sjanger, og har siden debuten i 2007 gått foran i utviklingen av krysninger av folkemusikk og rock. De har tatt nye steg i stadig nye retninger for hver utgivelse de har sluppet, men lar aldri noen tvile på at det er Valkyrien du hører på. Bandet består av Tuva Syvertsen, moldenseren Magnus Larsen Jr (også kjent fra Di Derre), Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene. Når de entrer scenen til sommeren kan vi garantere en kraftpakke av energi, hudløs inderlighet og samspill som slår gnister. Vi er svært glade for å endelig få Tuva og Valkyrien Allstars tilbake til Moldejazz!

Følg artisten på sosiale medier: valkyrien.live