Ambrose Akinmusire - Origami Harvest

Ambrose Akinmusire har de siste årene vært en av de aller mest interessante og personlige musikerne på den amerikanske jazzscenen.

Storyville (PLASSEN) 380,- inkl.gebyr

Siden platedebuten i 2008 har han skapt et unikt utrykk, både gjennom komposisjon og trompetspill, så vel som også å bli en svært ettertraktet sidemann for alt fra artister som Esperanza Spalding til Wolfgang Muthspiel.

I 2018 kom han med plata Origami Harvest, et vågalt og vellykket stykke kunst som bæres av strykekvartett, piano, trommer, piano og rap. Rapperen Nappy Nina bidrar inn i musikken med et tekstlig univers som poetisk kommenterer en afrikansk-amerikansk virkelighet fra nåtidens Amerika. Plata blir dermed i tillegg til å være et håndverksmessig mesterstykke, også et politisk bidrag. Det hele er gjort elegant og groovy, og det føles på samme tid relevant og viktig.

Ambrose Akinmusire er stadig på jakt etter nye måter å utrykke seg på og klarer med Origami Harvest å forene vidt forskjellige musikalske uttrykk i en enhet som føles som hiphop og kammermusikk på en gang.

«Clearly something very special and personal is at work here, a vision of jazz that’s bigger than camps, broader and more intellectually restless than blowing sessions.»
– Los Angeles Times

Ambrose Akinmusire – trompet; Nappy Nina – vokal; Sam
Harris – piano/keyboards; Kweku Sumbry – trommer.

Mivos String Quartet: Maya Bennardo- fiolin; Olivia DePrato – fiolin;
Victor Lowrie – bratsj; Tyler Borden – cello.

Følg artisten på sosiale medier: ambroseakinmusire.com