Allison Miller's Boom Tic Boom

Den ettertraktede New York-baserte trommeslageren og komponisten Allison Miller har turnert med Natalie Merchant (10 000 Maniacs), Lonnie Smith, Ani diFranco og Brandi Carlile, men det er bandet Boom Tic Boom som er hennes hjertebarn.

Storyville (PLASSEN) 350,- inkl.gebyr

Bandet har siden lanseringen av debutalbumet i 2010 skapt furore både blant kritikere, platekjøpere og konsertgjengere. Bandet som kommer til Molde er en utvidet versjon av originalbesetningen og består av pianist Myra Melford, fiolinist Jenny Scheinman, kornettist Kirk Knuffke/, klarinettist Ben Goldberg og bassist Todd Sickafoose. Allison Miller var på Moldejazz også i 2017 som en vital del av det kritikerroste «all star»-bandet Woman To Woman.

Allison Miller suger til seg musikalsk innflytelse og inspirasjon som en svamp - og det setter sitt klare preg på musikken hun skriver. Med stor overskudd fremfører kvartetten hennes musikk som er både utfordrende og tilgjengelig, fornøyelig og melankolsk, og ikke minst: virtuos - men aldri overlesset. Overraskelsene kommer som perler på en snor, og hele den musikalske fargepaletten tas i bruk. The Wall Street Journal har beskrevet bandet på følgende måte: "Boom Tic Boom har en knivskarp presisjon som minner om klassiske tromme-ledede grupper fra femti år tilbake - musikken til Art Blakey, Art Taylor og Max Roach hentes frem i bevisstheten. Men Millers band jobber ut fra en variert og omfattende sonisk palett som uten tvil er moderne."

LA Times har kalt Miller «en av de mest lovende trommeslagerne i vår tid», og det er ingen overdrivelse å si at hun også er en av vår tids mest fremadskuende jazzmusikere.

Følg artisten på sosiale medier allisonmiller.com