Alexandraparken dagtid lørdag

11.00 Dørene åpner
12.00 Jazzlogen
12.45 Midtnorsk Ungdomsstorband
14.15 AOJO – Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester
15.30 Storyvilles timer: KAKAO

Jazzlogen 2019

Jazzlogen er et samarbeidstiltak mellom Moldejazz som oppdragsgiver, Molde Janitsjar som organisator, og musikerne i Ytre Suløens Jass-ensemble som musikalske ledere. Målgruppen er ungdom 14 -20 år.


Formål: Opplæring av ungdom innen musikksjangeren New Orleans-musikk med hovedfokus på tradisjonell jazz og enkelt improvisasjonsspill, og være paradeorkester i forbindelse med jazzfestivalen sine gateparader i festivaluken.

Opplæringen foregår i tre helgesamlinger fra januar til juli.
Jazzlogen har eksistert i 24 år, og gjennom åra har flere hundre ungdommer vært medlemmer i Jazzlogen. Mange har kost seg med musikken videre i egne bandsettinger, og noen av dagens profesjonelle musikere har tråkket sine ungdomssko i Jazzlogen.

Jazzlogen består av ca. 45 ungdommer – hovedsaklig fra musikkorps- og kulturskolemiljø i Møre og Romsdal, Trøndelag og Østlandet - som spiller på slagverk og blåseinstrumenter (fløyter, klarinetter, saksofoner, kornetter, trompeter, tromboner, eufonium, tuba, trommer).

AOJO – Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester

AOJO startet opp høsten 2014 og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år, til stor suksess. Siden den gang har de spilt på Jazz Baltica, Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, Ungjazz i Kolben kulturhus og mye mer. Bandet består av rundt tjue svært talentfulle unge musikere i alderen 14 til 20 år under ledelse av saksofonist Shannon Mowday. Mowday er opprinnelig fra Sør-Afrika, og musikken hun skriver og arrangerer for AOJO er jazz med en blanding av afrikanske og nordiske impulser.

Ingeborg Gravem Sollid - vokal
Børge Brustad - fele
Ellie Mäkelä - bratsj
Jennifer Myskja Balke - sax
Marius Prestrud - sax
Leo Holmertz Lien - sax
Zakarias Nikolai Meyer Øverli – sax/vokal
Magnus Kaspersen Evje - sax
Mikkel Dahl Amundsen - trompet
Erlend Strand Rolfsen - trompet
Oscar Brodahl - trompet
Jørgen W Bjelkerud - trombone
Sander Emanuel Torell Gimse - trombone
Ola Erlien – piano
Martin Borge - gitar
Erlend Wiggen Bliksrud - gitar
Gard Kronborg – el. bass
Mikkel Bjørneboe Brændsrød – el. Bass /kontrabass
Olve Gravklev - trommer
Shannon Mowday – musikalsk leder

KAKAO

Vi er 5 musikere fra Molderegionen som spiller egne låter med norsk tekst. Liv, latter og alvor, i et "jazza" landskap, som spenner vidt. Bandet ble etablert i 2013. Atle Ødegård er komponist og tekstforfatter. Kjell Atle Orø er musikalsk leder og arrangør.

Atle Ødegård - Vokal
Kjell Atle Orø - Tangenter

Olav Tornes - Saksofoner

Kjetil Gjelstenli - Kontrabass og Elbass

Joachim Orvik - Trommer og perkusjon
Arnt Inge Torheim – Elgitar (Gjesteartist på 2 siste låter)