Live Stream - Arild Andersen Group m. gjest Karin Krog

Jubileumskonsert med Arild Andersen Group supplert av Karin Krog åpner Moldejazz

Arild Andersen Group med gjest Karin Krog
Bjørnsonhuset
Live Stream - Arild Andersen Group m. gjest Karin Krog
Bjørnsonhuset 149,- inkl.gebyr

Arild Andersens nye supergruppe skal lede publikum gjennom Moldejazz’ 60-års jubileumskonsert i Bjørnsonhuset på festivalens åpningsdag. I tillegg vil årets Artist in Residence Karin Krog slutte seg til bandet i utvalgte låter.

Karin sang også på den første jazzfestivalen i Molde i 1961 – for en fullsatt Revehall, med Kjell Karlsens orkester, og har siden gjestet Molde en rekke ganger. På jubileumskonserten vil publikum få et gjenhør med noe av det hun sang i Revehallen for 59 år siden.

Allerede på Karins innspilling av Break of Day in Molde fra 1969 spilte Arild Andersen bass, og i løpet av åra har han gjort nærmere femti konserter i byen. Ingen har spilt flere ganger på Moldejazz enn Arild, og det gjennom en periode på mer enn femti år. Mange av konsertene står som merkesteiner i Moldejazzhistorien.
Hvis noe kan kalles supergruppe i norsk jazz, må det være bandet Arild Andersen stiller med i år. En virtuos og ekspressiv saxofonist i ferd med å legge verden for sine føtter, pianojazzens førstelyriker og en bass/trommer-duo som oser av sofistikert eleganse, fantasi og trøkk. Supergrupper blir ikke suprere enn dette. Panegyriske omtaler som disse er for en gangs skyld på sin plass:

«For ein kvartett! Marius Neset er alt ei superstjerne..og Arild Andersen ikkje noko mindre, der han losar bandet gjennom dei nydelegaste ballader og dei villaste orkanar. (Voss) Fantastisk konsert av fire musikalske trollmenn (Lillehammer). Men i kveld er vi ett, forent gjennom Arild Andersens musikk, framført av en kvartett som setter fyr og flamme i musikken, gjennom musikken og ut av musikken (Victoria)

En jubileumskonsert å glede seg til, der fabelaktige utøvere serverer et utvalg melodier fra ulike epoker i festivalens og musikernes historie, bundet sammen av Arild Andersens kommentarer. Det blir en festaften, både for folk som har fulgt festivalen siden starten, og for de som er kommet til seinere.

Arild Andersen – bass, Marius Neset – saxofon, Helge Lien – piano, Håkon Mjåset Johansen – trommer, Karin Krog – vokal

Moldejazz følger alle smittevernregler ifm arrangement, og ber alle gjester om også å ta ansvar.
Følg artisten på sosiale medier: arildandersen.com