The MaxX by Thor Egil Leirtroe
Trondheim Jazzorkester & The MaxX
Stipendvinnere The MaxX.     Foto: Thor Egil Leirtrø
Konserter
Tirsdag 17. juli 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN) Kjøp billett
« Se hele programmet

SpareBank 1 SMN JazZtipendiat 2017-2018 ble i forbindelse med Moldejazz 2017 tildelt Petter Kraft, Tomas Järmyr og Oscar Grönberg for prosjektet «Trondheim Jazzorkester og The MaxX».

Trioen er vanskelig å plassere rent sjangermessig, men de beskriver musikken selv som «catchy riff-baserad jazz-rock, med en konstant skiftande rytmisk karaktär».


De tre svenskfødte musikerne har vært en del av jazzmiljøet i Trondheim i om lag 10 år, der de har tatt sin utdanning på Jazzlinja - NTNU. Alle har valgt å bosette seg i Trondheim, og de representerer i dag et kraftsenter i det unge norske jazzmiljøet. Gjennom bandprosjekter som Megalodon Collective, Team Hegdal, Hanna Paulsberg Concept, Doffs Poi, Yodok og nå sist også Motorpsycho, har de gitt norsk jazz (og rock) både nye og fornya uttrykk. De har alle vært med i tidligere prosjekter i Trondheim Jazzorkester. Stipendiatene vil bruke sin trio The MaxX som utgangspunkt for sitt prosjekt med Trondheim Jazzorkester. 

Besetningen i The MaxX sin utgave av Trondheim Jazzorkester skal offentliggjøres en etter en på nyåret 2018 - følg med på sosiale medier!

Konserten i Teatret Vårt på Plassen tirsdag 17. juli kl 20.00 blir gjort stående da Moldejazz tror det er riktig for denne konserten.

Midtnorsk Jazzsenter, Moldejazz, SpareBank1 SMN og Talent Norge står bak det årlige stipendet, som er det største innen norske improvisasjonskunst. Foruten premieren på Moldejazz 2018, vil prosjektet bli presentert på Victoria - Nasjonal Jazzscene, Dokkhuset Scene, Umeå Jazzfestival og Jazztopad festivalen i Wroclaw, Polen. Alt i løpet av høsten 2018.