Veronica_Maggio.jpg
Veronica Maggio

Konserter
D'Angelo & The Vanguard | Veronica Maggio
Fredag 17. juli 16:00
Romsdalsmuseet
Tilbake til programmet

Det er ingen overdrivelse å si at Veronica Maggio er en av Skandinavias største popartister. Den svenske, italienskættede vokalisten og låtskriveren albumdebuten i 2006 med Vatten och bröd, en utgivelse som gav henne prisen som årets nykommer ved den svenske Grammisgalan i 2007. Men det tok det virkelig av med påfølgende Och vinnaren är... i 2008.

Hjulpet fram av hitsingler som «Måndagsbarn», som nådde nr. 1 på VGs singelliste, og «Stopp», ble albumet en salgssuksess og ble liggende på VG-lista i 13 uker. Satan i gatan fra 2011, med hiten «Jag kommer», fikk en god mottakelse også blant kritikere, blant annet en 5er i NRK Lydverket, og en tiendeplass på Aftenpostens kåring over årets beste album. Albumet fikk også en enda høyere plassering på salgslistene, og lå hele 32 uker på VGs albumlista.
Maggio har vist seg som en låtskriver med ekstremt god popteft, og sangene hennes balanserer mellom det søte og det bitre, musikalsk så vel som tematisk, slik mye av den beste popmusikken ofte gjør. Hennes prisvinnende tekster er ofte både tankevekkende samtidig som de er lettfattelige, og kler de drivende, gjerne oppløftende popmelodiene, som henter inspirasjon i alt fra Motown-soul til moderne gitardreven pop og elektronisk musikk.
I 2012 vant hun hele tre Grammis-priser for Satan i gatan: årets pop, årets komponist og årets tekstforfatter, sistnevnte sammen med Christian Waltz. Hennes hittil nyeste album er Handen i fickan fast jag bryr meg, som kom i 2013. Albumet inneholder blant annet en duett med Håkan Hellström, og lydbildet ligner da også tidvis litt på noe av Hellströms mest kjente låter, men med Maggios eiendommelig energi og teft som fremste drivkraft. Utgivelsen nådde nok en gang høyt på salgslistene, og lå som forgjengeren hele 32 uker på VGs albumliste.
Maggio har også blitt en ettertraktet liveartists, og har spilt med stor suksess både på klubbscener og festivaler. Med hennes fengende låtmateriale i bunn, blant disse de etterhvert mange hitlåtene, og en uimotståelig publikumstekke, ligger det an til å bli god stemning på Romsdalsmuseet.