Espen_Reinertsen.jpg
Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen
Espen Reinertsen, foto: Henrik Beck
Konserter
Mandag 13. juli 21:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

SpareBank 1 SMN Jazztipendiat for 2014/2015 gikk til saksofonisten Espen Reinertsen fra Gran på Hadeland. Han kvitterer for prisen med konserten i Teatret Vårt på åpningsdagen.

Espen Reinertsen studerte på NTNUs jazzlinje i Trondheim fra 2000-2004, og flyttet deretter til Oslo hvor han har en mastergrad i improvisasjon fra Norges Musikkhøgskole. Han har jobbet med utvidede spilleteknikker for saksofon i flere år. Dette kommer til uttrykk i en rekke konstellasjoner, mest av alt i duoen Streifenjunko med trompetist Eivind Lønning, en duo som har spilt et stort antall konserter rundt om i verden de seneste årene. Han er også medlem av Christian Wallumrød Ensemble, og det improviserende ensemblet Koboku Senju, med Eivind Lønning og tubaist Martin Taxt, samt de japanske improvisatørene Tetuzi Akiyama og Toshimaru Nakamura. Han har ved flere anledninger arbeidet med musikerne Sidsel Endresen, Michel Doneda, Keith Rowe og videokunstner Kjell Bjørgeengen, og er i tillegg en godt brukt musiker i Trondheim Jazzorkester, der han har fremført musikk av blant annet Eirik Hegdal, Dave Holland, Maria Kannegaard, Per Zanussi, Ole Morten Vågan, Kim Myhr og New York Voices. Med sitt band The Espen Reinertsen Organic Jukebox bemerket han seg som låtskriver, og bandets debutalbum "Subaquatic Disco" mottok i 2007 Trondheim Jazzfestivals talentpris. Samarbeidet med Eivind Lønning i Streifenjunko gjorde også at duoen i 2010 mottok De Unges Lindemanpris.

I 2013 ga Espen Reinertsen ut det selvproduserte albumet Forgaflingspop (kun tilgjengelig digitalt) med en uvanlig og fascinerende form for popmusikk. Espen forteller at disse komposisjone vil danne grunnlaget for konserten vi får høre i Molde i sommer.

Trondheim Jazzorkester & Espen Reinertsen
Espen Reinertsen - saksofon og bassklarinett
Sofia Jernberg - vokal
Trine Knutsen - fløyte
Klaus Ellerhusen Holm - saksofon og klarinett
Eirik Hegdal - saksofon og klarinett
Eivind Lønning - trompet
Hild Sofie Tafjord - horn
Ole Jørgen Melhus - trombone
Ole Morten Vågan - bass
Christian Wallumrød - tangenter
Erik Nylander - trommer
Kyrre Laastad - trommer
Tor Breivik - lyddesign