Mats_Gustafsson_By_Micke_Keysendal.jpg
Petter Northug Tribute Unit - New Instruments in Jazz and Sports
Konserter
Tribute to Petter Northug
Fredag 17. juli 21:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

I utgangspunktet kan man kanskje tenke at musikk og idrett ikke har så mye felles, men kanskje er det verd å undersøke dette litt nærmere. For vel fører musikk emosjonelle og mentale reaksjoner, men den blir skapt ved bruk av kroppen, hvor teknikk, styrke, utholdenhet med mere, alle kan være faktorer i det endelig resultatet.

Mats Gustafsson ser enda flere likheter mellom sport og musikk: Begge deler krever mengder med forberedelser og øving, og form, energi, struktur og improvisasjon kan være avgjørende for resultatet. Som han selv sier, et taktisk opplegg er aldri så bra at man ikke kan forlate det når nuet, eller sjansen, er der. Når det avgjørende rykket presenterer seg.

Gustafsson er uttalt tilhenger av Petter Northug, og har stor sans både for hans prestasjoner som en fremragende idrettsutøver, samt for hans evne til å erte på seg svenske skientusiaster. Med Petter Northug Tribute Unit - New Instruments in Jazz and Sport, vil han, som svenske på norsk jord, hylle Northug med utgangspunkt i tankene omkring friksjonen og likhetene mellom musikk og idrett. Stykket er delt opp i fire deler, som fire løp som for Northugs del endte i fire gull. Om skisporten først og fremst er en individuell idrett, så kan kanskje jazz og improvisasjon sees på som en spennende stafett, sier Gustafsson, men det er alltid den individuelle stemmen, eller løperen, som avgjør. Hva blir resultatet? Hvor havner nuet? Og hvordan låter det?

Peter Northug Tribute Unit - New Instruments in Jazz and Sports, a New Piece by Mats Gustafsson in 4 Parts (of Gold) er spesielt lagd for Molde Jazzfestival 2015.

Besetning:

Erwan Keravec - sekkepipe

Mats Gustafsson - slide-saksofon, flutofon

Stine Janvind Motland - stemme

Sofia Jernberg - stemme

Raymond Strid - preparerte trommer

Frode Haltli - akkordeon

Leif Elggren - Leif Elggren

Dieb13 - platespillere