Tigran.jpg
Tigran Hamasyan
Konserter
Mandag 13. juli 23:00
Storyville (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Om Tigran Hamasyan muligens er et forholdsvis ukjent navn for mange, ser dette ut til å kunne forandre seg ganske snart. Den forholdsvis unge pianisten, keyboardisten, komponisten og vokalisten har siden albumdebuten som 18-åring med World Passion i 2006, det samme året som han vant den prestisjetunge Thelonious Monk International Jazz Piano-konkurransen, fått seg en stadig voksende skare av beundrere, blant dem veteraner som Chick Corea og Herbie Hancock.

Tigran Hamasyan, ofte kun omtalt som Tigran, er født i Armenia i 1987, men flyttet med familien til Los Angeles i 2003, før han senere igjen flyttet tilbake til Armenia. Han begynte å spille piano allerede i treårsalderen, og var kun 11 år da han begynte å spille på festivaler og delta i talentkonkurranser. Selv om Hamasyans musikk er jazzorientert i bunnen, henter den inspirasjon i fra et vidt musikalsk spekter, ikke minst i fra armensk folkemusikktradisjon, noe som ofte er tydelig i melodiene. Samtidig bærer den tydelige preg av en fascinasjon for rock og prog-rock, men også klassisk musikk, så vel som moderne elektronisk musikk.
Etter to utgivelser på Verve kom Tigrans femte album Mockroot på velrennomerte Nonesuch i januar i år. Innspilt med en trio bestående av Sam Minaie på elektrisk bass og Arthur Hnatek på trommer og elektronikk, mikser de blendende melodiske pianoløp og drivende og heftige rytmer, blant annet med akkordtunge, rock-aktige mellomspill, som av og til kan sette tankene mot fusion. Samtidig tar de uvante valg og sper på med fremstøt av både elektronika og meditative pauseinnslag. De ovennevnte folkemusikkinspirerte melodiene, som Tigran av og til synger ved siden av å spille, bidrar da også til musikkens særpreg.


Til Molde kommer Tigran med trioen fra Mockroot. Forvent både heseblesende øyeblikk for rockefoten, samt lyriske innslag til ettertanke.