Joshua_Redman_by_Jay_Blakesberg.jpg
The Bad Plus Joshua Redman

Konserter
Torsdag 16. juli 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Saksofonisten Joshua Redman trenger knapt noen introduksjon. Etter at han ankom New York på starten av 90-tallet, formelig eksploderte karrieren hans, og han turnerte og gjorde innspillinger med storheter som Jack DeJohnette, Charlie Haden, Elvin Jones, Joe Lovano, Pat Metheny, Paul Motian og Clark Terry, i tillegg til sin far Dewey Redman.

Selv om dette var en tid for inspirasjon og utvikling, markerte han seg slik som en av de mest anerkjente og ettertraktede saksofonistene på den amerikanske jazzscenen. Siden da har merittlisten av samarbeidspartnere om mulig blitt enda mer imponerende. Da han ga ut sitt debutalbum i 93, endte det i en Grammy-nominasjon. Det ble ikke den siste. De senere årene har Redman blitt så godt som Norgesvenn å regne, etter å ha vært Artist In Residence på Moldejazz i 2006 og ha samarbeidet med Eirik Hegdal, Trondheim Jazzorkester og Ola Kvernberg.

Et av saksofonistens siste samarbeidsprosjekt har vært med den hardtarbeidende pianotrioen The Bad Plus. Den akustiske trioen har spilt sammen i 15 år og 10 studioplater, og med det utviklet en svært egen signatur. Ifølge The Bad Plus selv søker de stadig etter å bryte regler og krysse grenser, bygge bro mellom sjangere og teknikker, mens de utforsker de uendelige mulighetene som ligger der for tre erfarne musikere som søker mot en perfekt synkronisering. Trioen har fått mye oppmerksomhet for sitt valg av låtmateriale (coverlåter av Black Sabbath, Blondie, Nirvana og Stravinskij), og summen av dette utgjør kanskje ikke det mest innbydende miljøet for en gjestesolist, særlig ikke en fra en mer mainstream retning innen moderne jazz som Redman representerer. Kanskje er det dette som gjør at samarbeidet frister så sterkt!

The Bad Plus Joshua Redman så dagens lys første gang i april 2011, da Blue Note i New York initierte trioen til å inkludere en gjest i forbindelse med klubbens 30-års jubileum. Samarbeidet skulle vise seg å bli svært fruktbart, og har resultert i turneer både i USA og Europa. Den siste tiden har alle fire musikerne også skrevet originalmusikk til samarbeidet, som nå omtales som en helt egen kvartett! Det er duket for en særegen, uforutsigbar og grensesprengende konsert i Teatret Vårt på Plassen 17. juli kl 20.00!

Joshua Redman - saksofon
Ethan Iverson - piano
Reid Anderson - bass
David King - trommer