Sly_and_Robbie_meet_Molvaer_Moldejazz_2015
Sly & Robbie meet Molvær

Konserter
Tirsdag 14. juli 24:00
Under 18 år
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Spennede nytt samarbeid mellom Molvær og verdenskjent rytmeseksjon!

Som trompetist og komponist har Nils Petter Molvær stadig søkt nye musikalske lydlandskap. Men felles for så å si alle prosjektene hans er at de har hatt et markant, rytmisk preg. Hva er vel da mer naturlig enn å inngå et samarbeid med en av musikkhistoriens beste rytmeseksjoner?

Sly Dunbar og Robbie Shakespeare, kjent som duoen Sly & Robbie, har siden slutten av 1970-tallet medvirket som produsenter og/eller musikere på flere hundre utgivelser, først og fremst innen reggae og dub, men med en stadig velvilje til eksperimentering og fornyelse, og en inkluderende tilnærming hvor de også tidligere har samarbeidet med jazzmusikere, blant annet på hitalbumet Rhythm Killers fra 1987, som hadde bidrag fra Henry Threadgill og Bill Laswell.

Molvær har lenge ønsket å samarbeide med Sly & Robbie, og dette har nå endelig gått i oppfyllelse. Med seg har de også Vladislav Delay og Eivind Aarseth. Vi kan antagelig forvente heftige og suggererende rytmer i møte med luftige og klangfulle lydlandskap. Spennende blir det i hvert fall, og musikk som nok også vil gjøre det vanskelig å stå stille.

Sly Dunbar: trommer
Robbie Shakespeare: elektrisk bass
Nils Petter Molvær: trompet
Eivin Aarseth: gitar
Vladislav Delay: live sampling, keyboards

Begrenset antall billetter til eget område for de under 18 år (i følge med en voksen)