SKRUK_og_OIGC_Moldejazz_2015.jpg
SKRUK og Oakland Interfaith Gospel Choir
Konserter
Onsdag 15. juli 18:00
Molde Domkirke

Sold out
Onsdag 15. juli 21:30
Molde Domkirke

Sold out
SKRUK og Oakland Interfaith Gospel Choir (Ekstrakonsert!)
Torsdag 16. juli 13:00
Molde Domkirke

Sold out
Tilbake til programmet

Onsdag 15. juli er det klart for en unik begivenhet i Molde Domkirke når Oakland Interfaith Gospel Choir fra USA og Skruk møtes i en hyllest til røttene begge korene har i gospelmusikk-tradisjonen. Totalt teller korene med band nærmere 100 utøvere noe som vil skape et solid trøkk samtidig som dynamikken vil være til stede, godt hjulpet av korenes karismatiske ledere Terence Kelly og Per Oddvar Hildre. 

- vestkyst møter vestkyst til storslått gospelkonsert!

Oakland Interfaith Gospel Choir består, som navnet indikerer, av medlemmer med ulike trosbakgrunn, ikke mindre enn 13 trosretninger representert i dagens utgave av koret. Felles for dem alle er imidlertid gleden og samholdet de finner i gospelmusikken. Koret har gitt ut tre plater og er i sommer på en Europa-turne hvor Moldejazz er tredje stoppested etter at de har spilt på Montreux Jazz Festival og i København.

Skruk er vel kjent for Moldejazz-publikummet etter en rekke opptredener, sist gang i 2007 sammen med Nymark Collective. Koret har vært med på noen av festivalens mest minnerike øyeblikk som «Hallelujazz»-konserten med Ytre Suløens Jass-Ensemble i 1982 og de fem utsolgte konsertene da de tok opp igjen samarbeidet i 2003. Under ledelsen av Per Oddvar Hildre alias Prots, har koret helt siden starten i 1973 vært en spydspiss og grensesprenger innen norsk kormusikk. Koret har gjennom åra funnet, og blitt funnet av, spennende musikalske samarbeidspartnere i inn- og utland.

Det nye samarbeidet med Oakland Interfaith Gospel Choir og Skruk ble til etter at Skruk gjorde noen konserter i California for et par år siden. Representanter fra OIGC hørte dem og ble så begeistret at de kastet frem tanken om å gjøre et prosjekt sammen. Prosjektet som nå har tatt form under tittelen «Røtter» tar sitt utgangspunkt i at tross kulturforskjeller mellom den amerikanske vestkysten og vestkysten i Norge så har vi felles spirituelle røtter. Forskjeller i oppdragelse, kultur og væremåter gir forskjeller i måter å uttrykke seg på, som farger sangene, både musikalsk og tekstlig. Konkret så vil konserten alternere mellom de to korene som synger alene og fellesnumre. Det siste blir en svært spennende samklang, som Prots selv sier det; «en ny musikalsk latte». Det er all grunn til å tro at denne latten vil falle i smak hos Moldejazz-publikummet, kanskje blir dette en ny legendarisk konsert på Moldejazz. 


Vi minner om at kapasiteten i Molde Domkirke har blitt betraktelig redusert, her blir det fullt... Løp og kjøp billetter nå om du vil sikre deg!