Ole_Boerud.jpg
Ole Børud
Konserter
Ole Børud og Miss Tati (Dørene åpner 19:00!)
Fredag 17. juli 21:00
Alexandraparken
Ole Børud og Maya Vik (Dørene åpner 19:00!)
Lørdag 18. juli 21:00
Alexandraparken
Tilbake til programmet

Om navn som George Duke, Prince, og Toto fenger, så kan en tur innom Alexandraparken for å oppleve Ole Børud være noe for deg.

Vokalist, låtskriver og multiinstrumentalist Ole Børud må sies å ha levd et rikt og variert musikkliv. Allerede som femåring ble han med sin far, gospelmusikeren Arnold Børud, i familiegruppa Børud-gjengen.

Siden den gang har veien blant annet gått innom ulike former for metal, først og fremst med anerkjente Extol, et band han fremdeles er medlem av. Børud gjorde likevel et solofremstøt med et mer pop-rockaktig sound allerede i 2002, men med relanseringen av solokarrieren i 2008 og albumet Shakin' the Ground samt påfølgende utgivelser, fant han virkelig sin form i et annet musikalsk landskap.

Siden Shakin' the Ground har han gitt ut albumene Keep Movin og i fjor Stepping Up (i tillegg til juleplaten Someday at Christmas med Samuel Ljungblahd).På disse har uttrykket vært tuftet på funk-pop, 70- og 80-talls soul og vestkyst-rock, og jazz-pop, presentert i en moderne og frisk innpakning. En funky og tight rytmeseksjon med effektfull blås, fengende gitar-licks og med Børuds distinkte vokal i front. Her kan man finne spor av Steely Dans presisjon, grooven til de to George'ene Benson og Duke, lekenheten til Prince og låtteften til Toto, uten at det nødvendigvis låter som noen av dem.

Ole Børud har i løpet av de siste årene fått seg et hengivent publikum i Skandinavia så vel som i Japan, og har også et rykte på seg for å være en forrykende liveartist.