C_KurtElling-Photo_by_Anna_Webber3256_R_v2.jpg
Kurt Elling

Konserter
Tirsdag 14. juli 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)

Sold out
Tilbake til programmet

Kurt Elling feat Silje Nergaard. Kurt Elling er utvilsomt en av de mest markante stemmene i dagens jazz. Det er til stor glede for mange når vi nå endelig kan få oppleve ham på Moldejazz.

Helt siden Kurt Elling ble lansert til årets Moldejazz i desember 2014 har det vært hentydet at han kunne tenke seg en kvinnelig norsk duettpartner. Nå er det endelig klart at dette blir en av Norges mest folkekjære sangere, Silje Nergaard. Dette passer også svært godt da Kurt og Silje gjør en duett sammen på Siljes nyeste plate «Chain of Days». De to har imidlertid aldri møttes og aldri snakket sammen, derfor blir vokalmøtet mellom dem på Moldejazz 2015 veldig spesielt. 

Kurt Elling er utvilsomt en av de mest markante stemmene i dagens jazz. Det er til stor glede for mange når vi nå endelig kan få oppleve ham på Moldejazz. Han kommer med sitt nye prosjekt «Passion World» som inkluderer kjærlighetssanger fra hele verden. Elling ikke bare synger, men forteller også sangenes rike bakgrunnshistorier og tar publikum med på en romantisk reise som ingen bør gå glipp av.

Den kritikerroste barytonen med et stemmeregister på fire oktaver har siden han signerte for plateselskapet Blue Note midt på 1990-tallet hatt en rekke suksessutgivelser. Alle hans ti album har blitt nominert til Grammy, noe som er rekord! Platen «Dedicated To You» fra 2009 vant også den gjeve prisen. At Elling er en ekte vokalkunster understrekes også av hans utstrakte bruk av vokalise, improvisert sang på vokaler.

Kurt Elling - vokal, Gary Versace- piano og orgel, Clark Sommers - bass, John Mclean- gitar, Christian Euman - trommerSilje_Nergaard.jpg

Hør duetten "The Dance Floor" mellom Silje Nergaard og Kurt Elling.