Jack_DeJohnette_Made_In_Chicago.jpg
Jack DeJohnette-Made in Chicago

Konserter
Onsdag 15. juli 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Jack DeJohnette er en av vår tids mest innflytelsesrike jazztrommeslagere med en CV som inkluderer samarbeid med storheter som Miles Davis, Sonny Rollins og Keith Jarrett, i tillegg til en egen, betydelig karriere som bandleder. Med sitt nye prosjekt Made in Chicago går DeJohnette tilbake til røttene og har satt sammen det som beskrives som et drømmeband.

- Stjernetrommis med drømmeband!

Og det er ikke smågutter DeJohnette har fått med seg heller. Med utgangspunkt i hjembyen Chicago og den betydningsfulle musikerorganisasjonen Association for the Advancement of Creative Musicians (AACM), har han fått med seg saksofonist/komponist Roscoe Mitchell, bassist Larry Gray og pianist/komponist og medgrunnlegger av AACM Muhal Richard Abrams.
Mitchell er kanskje mest kjent igjennom gruppen Art Ensemble of Chicago men også en rekke album som leder senere egne band som Sextett (sic.), Very Very Circus og senest Zooid, mens Abrams har siden debuten i 1968 utgitt en rekke album som inkluderer alt i fra solo-verk til musikk for større ensembler. Gray på sin side er en aktiv Chicago-bassist som blant annet har spilt mer Larry Coryell og Ramsey Lewis.
Med andre ord, her er noen av de mest distinkte og epokegjørende musikerne og komponistene i moderne amerikansk jazz samlet i et og samme band. Albumutgivelse kommer i januar 2015 på ECM.


Jack DeJohnette: trommer
Muhal Richard Abrams: piano
Larry Gray: bass, cello
Roscoe Mitchell: altsaksofon, bass-blokkfløyte, sopransaksofon