Dr.Kay_And_His_ITS.jpg
Dr. Kay And His Interstellar Tone Scientists
Konserter
Lørdag 18. juli 24:00
Under 18 år
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Søken etter sann lykke. Det er den oversatte tittelen på det orkesteret Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists sitt debutalbum fra 2013, en vidunderlig, metaforisk reise med frilynt «space»-jazz som fremkomstmiddel, som verktøy. Lyden av flakkende vintage tangentinstrumenter, drivende bass og trommer, diverse perkusjonsinstrumenter og en jublende skokk med tre- og messingblåsere i skjønn forening.

-fortryllende Sun Ra-inspirert avslutning på Moldejazz

Både orkesterlederens velvalgte pseudonym, de språklige bildene, bandets musikalske mal, så vel som de fargerike og fantasifulle gevantene de ikler seg når de spiller sine konserter, sender kjapt tankene mot mesteren Sun Ra og hans Arkestra. Naturlig nok. Men hos Dr. Kay og hans kumpaner finner man også spor av annen, spirituell og søkende 60-tallsjazz, blant andre Pharoah Sanders.

På mange måter kombinerer Dr. Kay & His Tone Scientists mange aspekter ved jazzen. Ikke dermed sagt alle dens sjangermessige greiner, men ulike sider ved musikken som enkelte kan oppleve som motstridende, men som Dr. Kay beviser at fint lar seg forene. Sammen med sitt band former han dem til en høyere, ekstatisk og inkluderende enhet: det er kunstnerisk underfundig samtidig som det underholdende, det er viltert men også groovy og dansbart, fantasifullt og på samme tid virkelighetsnært. Intergalaktisk og jordnært.

Blant medlemmene i Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists finner man folk fra flere av Norges mest spennende og lovende jazz- og popband, som Mopti, Pixel og The Switch. Det ligger an til en fortryllende avslutning på årets Moldejazz.


Arthur Kay Piene (Dr. Kay) - moog, vokal

Harald Lassen - saksofon

Kasper Værnes - saksofon

André Roligheten - saksofon

Lars Frank - saksofon

Kristoffer Eikrem - trompet

Øyvind Brække - trombone

Tore Flatjord - trommer, perkusjon

Andreas Wildhagen - trommer, perkusjon

Adrian Myhr - bass