Bridgewater_9051_MARK_HIGASHINO.jpg
Dee Dee Bridgewater | Irvin Mayfield & New Orleans Jazz Orchestra

Konserter
Dee Dee Bridgewater
Tirsdag 14. juli 18:00
Bjørnsonhuset

Sold out
Tilbake til programmet

Jazzens store sangcelebritet Dee Dee Bridgewater kommer til Moldejazz med stjernespekket storband fra New Orleans i storslått multimediaforestilling.

Vokaldiva Dee Dee med fett storband!

Dee Dee Bridgewater har i mange år vært en av verdens mest meritterte vokalister, kjent både fra teaterscener og ulike bandkonstellasjoner. Hennes stemmeprakt og fortolkningsevne har begeistret et stort publikum over alt. Albumet «Dear Ella» ble en dobbelt Grammy Award-vinner, og hun har fått flere priser også for sin innsats i teateroppsetninger. Etter flere tidligere Norges-besøk har Dee Dee fått mange fans her hjemme, men nå kommer hun med et opplegg som overgår det meste. I juli synger hun på Moldejazz backet av et solid storband med utgangspunkt i ledende musikere fra New Orleans.

Repertoaret er variert og spennende - fra medrivende New Orleans-funk til vare ballader og swingende og røff trampe-takten-musikk. Vi blir presentert for en multimedia-forestilling med sang, musikk, bilder og tekst som vil ta publikum med til et fargerikt og sydende nabolag i New Orleans, Lousiana.

Storbandet - New Orleans Jazz Orchestra- ledes av den strålende trompeteren Irvin Mayfield, og representer tradisjonell amerikansk storbandkultur med innslag av second line-funk på sitt beste. Bandet skapte historie da det i november 2005 symbolsk «gjenåpnet» New Orleans med å framføre Mayfields komposisjon «All the Saints» i Christ Church Cathedral. Denne konserten var det første store kulturarrangementet i byen etter Katrina-orkanen.

1. Conductor/Trumpet: Irvin Mayfield
2. Clarinet: Evan Christopher
3. Alto Saxophone: Aaron Fletcher
4. Baritone Saxophone, Flute: Norbert Stachel
5. Tenor Saxophone: Ed Petersen
6. Tenor, Soprano Saxophone: Derek Douget
7. Trombone: Ronald Westray
8. Trombone: Mitch Butler
9. Trombone: Terrance Taplin
10. Trumpet: Barney Floyd
11. Trumpet: Eric Lucero
12. Trumpet: Leon Brown
13. Trumpet: Ashlin Parker
14. Bass: David Pulphus
15. Drums: Adonis Rose
16. Piano: Victor Atkins

Møtet mellom Dee Dee Bridgewater og New Orleans Jazz Orchestra har alle muligheter for å gå inn i historien som en stor begivenhet i Moldejazz-historien.