Mats_Gustafsson_By_Micke_Keysendal.jpg
Break of Day – Daybreak of – Day of Break
Konserter
Break of Day – Daybreak of – Day of Break
Lørdag 18. juli 07:00
Gratis
Reknesparken
Tilbake til programmet

Den tradisjonsrike morgenkonserten har Mats Gustafsson ønsket å skape sammen med musikere med helt unike stemmer, og som har bakgrunn i fra nåtidig klassisk musikk heller enn fra jazz. 

Klassisk musikk og jazz har for Gustafsson dypest sett mye til felles, og kan derfor også berike hverandre, særlig om man har et åpent øre, et åpent øye, og et åpent sinn. Et slikt utgangspunkt kan føre til åpne tanker, og det burde således være en ypperlig start på dagen, med klangsterke, akustiske instrumenter ute i naturen.

Konserten vil bestå av improvisert og komponert musikk i solostykker som veves sammen med lavmælte partier der instrumentene - barokkfiolin, saksofon, trompet, preparert slagverk, kontrabass og spesialbygde instrumenter - er i samspill. Til konserten har Gustafsson med seg den mangesidige britiske mesterbassisten Barry Guy og hans kone Maya Homburger, som er spesialist på fiolin innen tidligmusikk. De øvrige medvirkende er perkusjonist Erik Carlsson og trompetist Anders Nyqvist.

Barry Guy - kontrabass, Maya Homburger - barokkfiolin, Mats Gustafsson - saksofoner, Erik Carlsson - perkusjon, Anders Nyqvist - trompeter