Bjoern_Alterhaug_Tidenlekerogler_Foto_Arne_Hauge.jpg
Bjørn Alterhaug - Tiden leker og ler
Foto: Arne Hauge
Konserter
Lørdag 18. juli 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

«Tiden leker og ler» er en formulering hentet fra filosofen Bakhtin, og henspeiler på vekslingen mellom det gamle og det nye, der det som fødes og det som dør er sentralt, og hvor tiden smelter det gamle om til nytt og ikke lar noe forbli evig.

Bjørn Alterhaug er ikke bare alle norske bassisters far, men et menneske som brenner livlig for musikk, filosofi og akademia. I denne forestillingen får han kombinert alle disse lidenskapene på en besnærende og elegant måte. «Tiden leker og ler» er et bestillingsverk, et samarbeidsprosjekt mellom Trondheim Jazzfest og Moldejazz. Det ble urfremført under Jazzfest i fjor, og det er nå tid for at Moldepublikummet skal få sin del av kaken!

Det er med et virkelig stjernelag av musikere at Alterhaug presenterer en times tredelt program: Nyarrangerte Alterhaug-komposisjoner, nytolkninger av kjente standardlåter med Viktoria Tolstoy i fokus og et verk basert på diktet «Vi har glemt» av Harald Sverdrup. Med dette utgangspunktet ligger det an til en spennende og variert konsert, hvor både humor og ettertanke vil være bærende elementer.

Medvirkende
Viktoria Tolstoy - vokal
Frode Alnæs - gitar og vokal
Vigleik Storaas - flygel/synth
Håkon Mjåset Johansen - trommer
Tore Aaen Aune - fløyter
Martin Myhre Olsen - saxer
Knut Lauritzen - klarinetter/ saxer
Øyvind Fjørtoft Engen - cello
Bjørn Alterhaug - kontrabass/ presentasjon