Gregory_Porter_Moldejazz_2015
Gregory Porter

Konserter
Gregory Porter | Robert Plant
Torsdag 16. juli 17:15
Romsdalsmuseet
Tilbake til programmet

Den amerikanske jazzvokalisten og låtskriveren Gregory Porter har hatt en kometkarriere siden han debuterte i 2010 med Water. Den tidligere idrettsmannen som fikk sin karriere innen amerikansk fotball ødelagt etter en skade har en stadig voksende stjerne og er i ferd med å bli blitt såpass godt kjent også her til lands at han snart kanskje vil være for norgesvenn å regne.


Etter albumdebuten fikk Porter en aldri så liten hit med Be Good (Lion's Song), en dempet låt som i tillegg til jazz har klare elementer av soul, likt mye av musikken til Porter. Albumet, også kalt Be Good, fra 2012 ble likt forgjengeren ble nominert til Grammy og skaffet ham ytterligere fans i pressen så vel som blant publikum. Porter signerte så for Blue Note, og i 2013 debuterte han for det anerkjente selskapet med utgivelsen Liquid Spirit. Albumet ble spilt inn med de samme musikerne som deltok på Be Good, og inneholder 11 originalkomposisjoner og tre coverlåter, blant dem Ramsey Lewis-hiten «The In-Crowd». Liquid Spirit vant i fjor en Grammy for beste jazzvokal-album.
Mye tyder nå på at Porter er klar til å ta enda et steg videre. Låtskrivingen har utviklet seg, bandet er samspilte, og musikken har stort crossoverpotensiale. Den røslige og blide karen har en fengslende scenepersonlighet, synger med en kraftig men myk baryton, og har en stemmebruk som kan sende tankene mot Nat King Cole så vel som soulsangere som Bill Withers og Donny Hathaway. Til Molde har Porter med seg kjernen i bandet fra Be Good og Liquid Spirits. Vi ser frem til å få høre ham og hans jazz, soul og gospel-inspirerte musikk på Romsdalsmuseet under årets Moldejazz.

Medvirkende musikere: Gregory Porter, vokal; Chip Crawford, piano; Emanuel Harold, trommer; Aaron James, bass; Yoshuke Satoh, saksofon.