gulljazz.JPG

Jazzfestivalen kommer til sykehjemmet

Foto: Roar Vestad

Gulljazz kommer tilbake til Molde! I samarbeid med Kavlifondet, Molde Internasjonale Jazzfestival og Molde kommune blir Glomstua Omsorgssenter stedet der beboere kan oppleve skikkelig festivalstemning onsdag 16. juli fra klokka 12 - 18.

Festival i festivalen

Moldejazz har gjennom årene hatt et bredt og godt tilbud til musikk- og jazzelskere i de fleste målgrupper. Gjennom samarbeidet med Gulljazz får nå også eldre som bor i institusjoner mulighet til å oppleve jazz og festivalstemning på egne premisser. 

I fjor arrangerte vi tidenes første Gulljazz-festival nettopp i Molde, og vi er veldig glade for å kunne komme tilbake i år, denne gang til et ny festivalarena, Glomstua Omsorgssenter. Beboere fra Glomstua- og andre sykehjem i byen, deres pårørende og de ansatte er invitert til mange timer med god musikk og hyggelig stemning. Det blir servert god grillmat og deilig drikke.  

I løpet av dagen spiller følgende orkestre: 
-Jazzlogen
-Birgits Husband
-Ytre Suløens Jass-Ensemble m/Tricia Bouteé
-Artur Bleikens Jazzbeskjed 

Samarbeidet mellom Moldejazz og Gulljazz ble innledet i 2013. Gulljazz har også etablert et godt samarbeid med Molde kommune. Enhetsledelsen ved Glomstua Omsorgssenter har holdt takt og tempo slik at alt er klart for glitrende festivalstemning. 
Bleiken.jpg

Kavlifondet er hovedsamarbeidspartner 

Gulljazz ble etablert i 2013 som et utviklingsprosjekt mellom Kavlifondet og prosjektansvarlig Birgit Skogen. Skogen er utdannet pianist og har jobbet med musikk på sykehjem siden 2000. I over ti år har hun med sitt orkester Birgits Husband fått solid kompetanse og erfaring på hva som treffer målgruppen best. Birgits Husband spiller musikk til de fleste typer arrangementer og spiller musikk som treffer folk i alle aldre. 
-Min erfaring er at godt tilpasset musikk åpner dører og finner veien hjem til de fleste eldre vi spiller for. Jeg er veldig glad for samarbeidet med både Moldejazz og Molde kommune og håper dette kan bli en god tradisjon, sier Skogen. 
Hun har 10 års fartstid bak seg med å arrangere jazzfestival på et sykehjem i Oslo. Det er på bakgrunn av dette at prosjekt Gulljazz har tatt form.

-Kavlifondet så betydningen av de individuelle og sosiale ringvirkningene et slikt arrangement gir, og uten dem ville ikke Gulljazz vært mulig, forteller Birgit Skogen. 

Gulljazz har som mål å tilby jazzfestivaler på sykehjem i Norge hele sommerhalvåret. Etter Moldejazz går turen til Oslo for Oslo Jazzfestival.
Del: 
Logo: Instagram Instagram #moldejazz
Logo: Spotify Spotify
Logo: Spotify WiMP