Søk:
Kaizers Orchestra
5077776921_05c7382765_b.jpg
Kaizers Orchestra | Foto: Paal Audestad
Mye har skjedd for Kaizers Orchestra siden de første gang spilte på Moldejazz i 2003. Den gang var de rykende ferske stjerner etter suksessen med debutalbumet ”Ompa til du dør” fra 2001. Når bandet igjen entrer scenen på Romsdalsmuseet er det som kanskje Norges ledende konsertband. At bandet nylig har hatt en megahit i låten ”Hjerteknuser” og har høstet svært gode kritikker for det ambisiøse albumprosjektet ”Violeta, Violeta” bare understreker at Moldejazzpublikummet en festaften i vente onsdag 20. juli!

Siden de platedebuterte for 10 år siden har Kaizers Orchestra sjarmert Norge med å være et forrykt og skamløst utagerende orkester med et voldsomt uttrykksbehov. Musikken deres er vanskelig å sette i bås og tekstene er vanskelig å forstå uten at det siste ser ut til å ha hatt noen negativ betydning. Bruken av oljefat og pumpeorgel ble musikalske kjennetegn for bandet og at dette falt i smak hos publikum ble understreket av at salget på debutplaten ”Ompa til du dør” rundet 100 000. Bandet fikk også to spellemannpriser og to alarmpriser.

Det musikalske uttrykket til Kaizers Orchestra er i stadig endring, de vide referansene og bandets sjangeroverskridende lekenhet gir sekstetten uendelige muligheter og musikalske innfallsvinkler. I løpet av 2011-2013 presenterer bandet sitt mest ambisiøse prosjekt hittil, trilogien "Violeta, Violeta". En romantisk tragedie som sikter mot å presentere alle Kaizers musikalske fasetter, samt fortelle historien om Violeta. Volum I kom 31. januar 2011, Volum II kommer i november 2011 og Volum III kommer i november 2012.

Jan Ove Sjakalen Kaizer – vokal, Øyvind Thunder Kaizer - kontrabass, Helge Omen Kaizer – pumpeorgel, Geir Hellraiser Kaizer – gitar, Terje Killmaster Kaizer – gitar, Rune Mink Kaizer – trommer.

www.kaizers.no

Utskriftvennlig versjon Del denne side