Søk:
Magnolia Jazzband & Lillian Boutté
band_nytt_stort.jpg
Tradisjon

Tradisjonsrike Magnolia Jazzband har etter hvert en nærmere 40 års historie å se tilbake på, dokumentert på i alt 11 plateutgivelser og selvsagt et utall konserter i inn og utland. Bandet har gjennom hele karrieren vært genuint trofast mot den ekte og opprinnelige New Orleans-jazzen, med sin mangfold av påvirkninger fra blues, ragtime og gospel. I denne smeltedigelen av musikalske sjangere, oppsto etter hvert en tradisjon med et tydelig gjenkjennelig ”beat”, New Orleans Revival Jazz, spesielt eksponert gjennom gateparader og i religiøs kirkemusikk. Magnolia Jazzband har opp gjennom årene gjort flere pilegrimsferder til byen ved Mississippis utløp, og mange av platene de har utgitt er spilt inn nettopp her. Og det til tross for at de aldri har kvidd seg for å innlemme også norske og skandinaviske salmer i repertoaret, innspilt med den selvfølgelige respekt og inderlighet slik musikk krever.
Lillian Boutté er født og oppvokst i New Orleans, og var fra hun var ganske ung aktiv i gospelkoret i den lokale katolske menigheten. Hun har mange års samarbeid med Magnolia bak seg, og feirer i år 30-årsjubileum for utgivelsen av plata fra kirkekonserten under Moldejazz i 1981. For mange trofaste kirkepublikummere regnes fremdeles den opplevelsen som en av de aller største. Det er på høy tid med en reprise – med et band som er bedre enn noensinne, både som kollektiv og rent solistisk. Og med en vokalist som kjenner sine røtter, og som har en enestående evne til å formidle de grunnleggende musikalske tradisjonene fra jazzhovedstaden New Orleans.

Lillian Boutté – vokal,Gunnar Gotaas – trombone,Georg Michael Reiss – klarinett/saxofon
Anders Bjørnstad – trompet, Arild Holm – piano, Håkon Gjesvik – piano, Per Hobbel – kontrabass, Torstein Ellingsen – trommer

Magnolia Jazzbands hjemmeside

Utskriftvennlig versjon Del denne side